Nederlandse honing


Honing uit Lopik en Jaarsveld van Imkerij Bijman Lokale honing op de Appelplukdag Jaarsveld (foto: Mark van Zanten)



Juni 2019 - De eerste potten van het nieuwe seizoen uitgeleverd aan de verkooppunten.


In de Lopikerwaard worden per jaar ongeveer 6 verschillende smaken honing geoogst.


Werkwijze

De honing wordt per volk geslingerd en in potten gedaan. Uitgangspunt is dat de honing van een volk niet wordt gemengd met de honing van andere volken, zodat smaakverschillen tussen volken onderling behouden blijven.

In Jaarsveld en Lopik wordt op 3 momenten geoogst (3 oogsten per locatie). Op eenzelfde oogstmoment kan de honing van de ene locatie sterk verschillen van de honing van de andere locatie. Dit ondanks de beperkte afstand tussen beide locaties, namelijk 2 kilometer hemelsbreed.


Verkooppunten

Bakkerij De Keizerskroon (Lopik);
Landwinkel De Fruitwaard (Jaarsveld);
De Wilgensprong (Willige Langerak).